Klantervaring

Dit vindt Davy van de Ven ervan


“Honden zijn altijd deel van mijn leven geweest. Vanaf geboorte tot nu, een hond hoort bij mij,” vertelt de 38-jarige Davy van de Ven uit Eindhoven. “Wat ik belangrijk vind is dat een hond bij mijn levensstijl past. Ik hou ervan om actief met mijn honden bezig te zijn; hardlopen, fietsen, hiken, dat soort dingen. Ik heb dan een hond nodig die dat ook graag doet en daar blij van wordt. Heel mijn leven heb ik al Duitse Herders gehad en sinds 1,5 jaar een Cattledog erbij. Honden met hoge energie die veel beweging én uitdaging nodig hebben, want je moet als eigenaar ook kijken naar wat de hond nodig heeft. Dat vind ik althans!”

Van sceptisch naar overtuigd
Zo stellig is de Eindhovenaar ook over de gezondheid van zijn hond, “daar doe ik alles voor. Goede voeding is belangrijk. Zo geef ik mijn honden een hoogwaardige natuurbrok en regelmatig vers vlees.” Ook investeert Davy in tuigen, harnassen en zelfs schoentjes. Waarom schoentjes vroegen wij: “Bruno, onze herder heeft artrose en sleept met zijn poot over de grond als we aan het hiken zijn. Om zijn poot en nagels te beschermen krijgt hij schoenen aan,” legt hij uit. “Mijn herder is nu 10,5 jaar. Dat is al oud, maar in zijn hoofd zit het nog goed. Zijn artrose gaat niet meer weg, maar hij loopt nog steeds voorop. Toen ik de kans kreeg om pHpets druppels te gebruiken was ik in het begin sceptisch. Is het wel veilig? Wat doet het precies? Je hond ontzuren kende ik nog niet. Toch ben ik het gaan gebruiken omdat ik goede verhalen hoorde over de resultaten van mensen die bezig zijn met ontzuren.”

Op de vraag hoe de Eindhovenaar een aantal maanden later naar pHpets® druppels kijkt, zegt hij: “Overtuigd. Eén van de eerste dingen die mij opviel was zijn neus. Al meer dan een half jaar waren we bezig om de kloven in zijn droge neus te behandelen. Vaseline geprobeerd, maar dat likt hij eraf en werkt maar eventjes. Na een aantal weken de druppels te hebben gebruikt zagen we dat zijn neus weer nat en mooi zwart aan het worden was. Zijn vacht zag er al goed uit, maar had een nog diepere glans gekregen. En waar we vooral blij mee waren was dat Bruno na het wandelen of hiken niet meer stijf was zoals voorheen. Hij beweegt makkelijker, lijkt het wel. Ja, blij met de druppels. Ik blijf ze gebruiken en kan ze iedereen aanraden”.

Kwaliteit boven kwantiteit
“Bruno en mijn andere honden wil ik en hoop ik zo lang mogelijk bij mij te houden, daar zal ik alles aan doen. Alleen vind ik de kwaliteit van hun leven net iets belangrijker dan kwantiteit. En als ik ze die kwaliteit kan geven door ze goede voeding te geven en hen met alle middelen zo gezond mogelijk te houden, dan moet dat wel lukken,” sluit Davy lachend af.

Foto credit: Dorine van de Voorden (Shoot up Fotografie)